Schitul Rădeni va continua nepomenirea până când un sinod va corecta documentele eretice cretane sau ierarhul se va dezice de ele 17


[gview file=”http://aparam-ortodoxia.ro/wp-content/uploads/2016/12/2016.12.16-Schitul-Radeni-va-continua-nepomenirea-pana-cand-un-sinod-va-corecta-documentele-eretice-cretane-sau-ierarhul-se-va-dezice-de-ele.docx” save=”1″]


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 gânduri despre “Schitul Rădeni va continua nepomenirea până când un sinod va corecta documentele eretice cretane sau ierarhul se va dezice de ele

 • saccsiv 1

  Frati crestini :Sint un preot. .Deasemeni am mari semne de intrebare privind situatia produsa de numitul sinod din Creta.. daca nu existau cele citeva surse de informatie alternative pe linga sursele de propaganda ale BOR d,aldor basilica [acolo se prezinta numai stiri cenzurate.Pe dinafara i vopsit gardul si inlauntrul leopardul,sau ,bagam gunoiul sub pres] stateam ca si pina acum intr o stare de inconstienta . Domnul sa lumineze drumul la toti pentru rezolvarea situatiei.AM O MARE NEDUMERIRE:Fratilor ,DE CE PUNETI FRATIILE VOASTRE IN DISCUTIE NUMAI PE IERARHUL TEOFAN SI NU SPUNETI NIMIC DE PATRIARHUL DANIEL dinsul fiin primul raspunzator???????? CIUDAT!!!!!A TI PUS TUNURILE PE PS TEOFAN SI ATIT????!!!! CUMVA SINTETI PUSI DE PATRIARHUL DANIEL SA L ATACATI PE PS TEOFAN SI TOTUL ESTE DOAR UN JOC PENTRU PUTERE IN CARE SINTETI IMPLICATI?????? VA ROGSA MA LAMURITI.MA EDIFIC SI SINGUR DACA NU MI DATI RASPUNS >DACA JUCATI TEATRU VA LUATI RASPLATA CUVENITA >DOMNUL HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU CU NOI.

  • ortodox Autor articol

   Doamne ajută!

   Noi aparaținem de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, mitropolitul nostru este IPS Teofan, preoții noștri pe sfinția sa îl pomeneau, noi de la el așteptam să nu ne trădeze (și așa ne-a și promis înainte de sinod, că nu va vinde credința în Creta).
   Degeaba începem să îl contactăm și să îi atragem atenția Preafericitului Daniel (de la care nu ne așteptăm la nimic) când noi nu aveam nici măcar un episcop care nu a semnat.
   Dacă printr-o minune IPS Teofan își va retrage semnătura, sigur presiunile de mai sus se vor îndrepta spre el, iar noi vom începe să îl apărăm pe el și să îl contactăm pe Preafericit. Dar până atunci va trebui să ne apărăm clerul de episcopul locului, episcop care ar fi trebuit să facă fix invers, adică să fie primul care ne apără.

   Deci din momentul în care IPS Teofan își retrage semnătura, numai cuvinte de laudă aș avea pentru sfinția sa, și aș posta articole cu titlul „VREDNIC ESTE”.

   Noi nu am primit până acuma nici o „vizită” sau scrisoare de la Preafericit. Când vom primi, atunci îi vom răspunde, la fel de ferm, și preafericirii sale.
   Dar pănă atunci noi trebuie să ne apărăm de atacurile directe primite din partea MMB.

   În concluzie, aici nu este nici un teatru, nici un joc de putere, iar miile de mireni și sutele de preoți, monahi și monahii care nu acceptă sinodul (și care au și semnat public pentru aceasta) ar sări imediat în apărarea episcopului care și-ar retrage semnătura. Aceștia sunt cei pe care ar trebui fiecare episcop să vrea să îi aibă de partea lor, aceștia au conștiința duhovnicească trează, nu cei care chiar dacă este sinod, chiar dacă nu este ei se duc în continuare în același ritm, care nu au nici o reacție, ca niște zombii. Din păcate la asta chiar și îndeamnă unii episcopi: „nu s-a întâmplat nimic rău în Creta, luați și vă rugați, totul este bine”.
   Dar, din păcate ei fac fix pe dos, îi excomunică pe cei care doresc să păstreze Ortodoxia curată și se bucură de creștinii care sunt doar cu numele, care se duc la Biserică duminica și în rest nu îi interesează nimic (ce se întâmpla cu și în Biserică).

   Iertați răspunsul lung!

   • Nathan David

    Dommul cu noi.Fratiile voastre spuneti::”atacuriledirecte venite de la MMB”.Probabil a ti dorit sa spuneti „imediate”caci,directe vin catre noi toti de la toti ierarhii BOR din moment ce SF Sinod BOR a aprobat zisele documente di Creta. Spuneti apoi:”din pacate la asta chiar si indeamna unii episcopi.nu s a intimplat nimic rau in Creta,totul este bine”. Fratilor NU UNII ci toti indeamna asa.,tacind ,,neluind atitudine . Daca cel de care apartineti la MMB, PS Teofan nu va multumeste sufletele ,etapa logica urmatoare si imediata este apelul la Patriarhul Daniel.De ce bateti pe loc si nu apelati la dinsul ,ptr a va edifica si asupra pozitiei d lui in mod clar ,parerea personala ,nu a Sf.sinod????? NU>NU este in regula ceva cu atitudinea fratiilor voastre. AM CONSTATAT si pe siteul Sinodul tilharesc atitudini ciudate.de care trebuie sa raspunda administratorul siteului cine o fi.Este cineva care sufera de sefie.Argumentez::Daca apreciaza ca cineva vine cu impetuozitate cu postari pe siteul respectiv i se pare ca ii preia functia de dirijor al siteului in cauza si blogheaza. In schimb publica postari cu un continut si exprimari vulgare ceea ce produce cititorilor o impresie proasta despre antiecumenisti.DE exemplu un postac Augustin ,unul EL. Apoi publica postari cu continut misogin ,O sora interesata si dinsa de situatie ,unul ciudat Augustin o trimite la cratita. Criticindu l eu ,acea postare s a sters dar apoi mi s a blocat accesul . Probabil acel Augustin sau EL sint administratorii siteului respectiv. Poate ,desi ar fi bine intentionati sau ar fi bine intentionat nu procedeaza corect ,Nu cu vulgaritate se exprima un crestin sau un om cizelat ,macar de dragul limbii si literaturii romane Ma bucura sa nu fiti cu aceia sau sa nu fie cea ce am zis mai inainte ,anume sa nu fiti angrenati intr un joc ptr putere ,directionati de catre Patriarh sau altcineva .Constat ca bagati capul in nisip precum strutul si va imaginati ca v ati asigurat protectia Domnul nostu Iisus Fiul Lui Dumnezeu cu noi.

    • Nathan David

     Inca un aspect si sper sa nu va suparati :Fratiile voastre care sinteti cu curaj si credinta implicati in actiunea de pastrare a credintei nu asteptati sa va viziteze Patriarhul sau sa va scrie.Vizitati l si scrietii i fratiile voastre .. Aceasta este etapa urmatoare imediat de facut .Constat faptul ca si pe siteul numit Sinodul tilharesc sint puse tunurile pe PS Teofan si nimic cu privire la Patriarh. Am impresia ca sint 2 3 platiti si folosind nume de utilizatori diferite fiind aceleasi persoane ce posteaza si care actioneaza cu rabdare chinezeasca precum picatura chinezeasca .lasind sa mai scape si cite o postare a vreunuia de buna credunta ,,totul focalizat asupra PS Teofan Fratilor Varog treziti va sau nu ne luati de prosti . Capul BOR este Patriarhul, nu PS Teofan. Domnul nostru Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu cu noi.

     • Nathan David

      Frati crestini ,SINT sigur, nu doar cu semne de intrebare ,anume ca la zisul sinod din Creta ortodoxia a fost vinduta de cei de acolo .Toti! Domnul nostru IIsus Hristos Fiul lui Dumnezeu il rog sa ne dea la toti putere ,pricepere sanatoasa, sa ne cunoastem si dovedi credinta crestina ortodoxa

     • ortodox Autor articol

      Probabil că va urma să scriem și o scrisoare Patriarhului, dar haideți să ne gândim un pic, când nici un soldat dintr-o armată nu îndrăznește să dea sau măcar să se uite înapoi, cum credeți că comandantul va fi cel care va da înapoi ? Știți când vom avea vreo posibilitate să se dea înapoi ? Dacă vom avea alt Patriarh (probabil că va fi IPS Teofan) sau celelalte Biserici autocefale să dea sinodul anatema. Pentru că vă dați seama că nu va putea rămâne în comuniune BOR cu Biserica Greciei sau alte Biserici dacă acestea au dat anatema sinodul pe care BOR îl consideră „bun”.

      Sincer, am auzit din mai multe surse că IPS Teofan este bun și că încearcă să țină Dreapta Credință și chiar îmi doresc să cred asta, dar faptele lui arată exact contrariul. Eu (și alții ca mine) nu pot să mă bazez pe „ai încredere în IPS că el face bine” când public prigonește pe cei care încearcă să apere (canonic) Ortodoxia de erezii. Aș fi crezut asta dacă i-ar fi lăsat în pace pe cei care întrerupeau pomenirea. Asta ar fi arătat ceva de genul: nu am cum să mă dezic de semnătură (îmi sunt legate mâinile de mai sus), dar măcar luptați voi să păstrați Credința curată.

      Încă o dată repet: clericii noștri îl pomeneau pe IPS Teofan, nu pe Preafericitul Daniel. Mitropolitul Teofan este al nostru, este și normal la el să ne plângem acum și să îi scriem. Dacă înalt-preasfinția sa își va retrage semnătura, împreună cu el vom merge mai sus (la Patriarh) să îl rugăm să se organizeze un sinod local BOR și să se dea anatema sinodul din Creta. Până atunci ce pot să îi zic eu Patriarhului când nici măcar episcopul de care aparțin nu este cu mine ?

      Eu nu pot vorbi de alte site-uri din cauză ca nu eu le administrez. După cum puteți vedea la noi pe site, inclusiv la comentarii nu se folosesc cuvinte vulgare sau luare în batjocură a numelor episcopilor sau a preafericitului, și nici nu se va lua și la asta îndemn pe toți care citesc sau comentează pe site-ul nostru. Dacă cumva au fost aprobate (uneori automat) comentarii care conțin așa ceva vă rog să îmi atrageți atenția. De când avem site-ul și până acum nimănui nu i-a fost restricționat accesul la site sau la comentarii și singurele comentarii care au fost șterse au fost cele care erau la dublu, în rest toate au fost aprobate și afișate în văzul tuturor.
      Oricum, vă rog cum vedeți binele în episcopii care au semnat documente care nu sunt 100% ortodoxe, să vedeți și binele și râvna în apărarea Ortodoxiei a celor care au site-uri sau comentează pe site-urile respective în care se folosesc cuvinte mai vulgare.

      Noi pur și simplu ne-am îngrădit canonic de erezia semnată de episcopul nostru. Nu zicem cine are și cine nu are Har, pentru că numai Dumnezeu știe asta, dar preoții au dreptul canonic să se îngrădească de erezia Ierarhului prin nepomenire și eu, ca mirean, pot și vreau să mă duc la bisericile unde nu se pomenește din cauză că eu consider că ei sunt cei care țin Ortodoxia curată și că este mai sigur pentru sufletul meu să asist la Sfânta Liturghie pe care o săvârșesc ei decât cei care acceptă orice compromis făcut de mai marele lor. Asta nu înseamnă că preoții care pomenesc nu mai au Har, dar eu vreau să merg mai la sigur, decât să stau la Biserică și să mă întreb dacă Sfânta Liturghie care este săvârșită este validă sau nu.

      Doamne ajută!

   • Nathan David

    Frate crestin ,Esti un om bun.Cind insa ,asa cum sint eu constati din interior impostura si tradarea din paretea falsilor ierarhi si gastilor lor ,esti dator sa reactionezi in consacinta.Muli frati preoti fiind la baza copii credinciosi care au urmat cursurile scolii de teologie au fost smintiti de care falsii ierarhi si corupti. NU .NU.NU. adevarata biserica ortodoxa nu este cea oficiala .ci cea tainica ,necunoscuta publicului larg. Cea oficiala reprezina o echipa de actori .Atit

    • Nathan David

     Mai exact .Actuala biserica oficiala BOR adoptind zisele documente ale adunaturii din Creta S a transformat in Partidul BOR ,partid care imita statul satanist numit Biserica romano catolica Preotii constienti ,crestinii constienti trebuie sa se dezica de falsii ierarhi si de starea la care au adus d lor Biserica pentru a nu fi la rindu le falsi si Actori Biserica vie este in prezent marginalizata si persecutata .Intr adevar ;ar putea da dovada de credinta si omenie conducerea BOR si pe cei care nu vor sa pomeneasca ierarhii tradatori ,pina la un alt sinod ,unul adevarat sa nu i persecute,Dar nu .Ideologii ecumenisti vor sa ne anihileze impunind erezia lor ,ei falsii episcopi ,satanisti .