Părintele Pamvo: avertismentul scris nu are niciun fundament canonic, nepomenirea va continua 8


[gview file=”http://aparam-ortodoxia.ro/wp-content/uploads/2017/01/2017.01.06-Parintele-Pambo-avertismentul-scris-nu-are-niciun-fundament-canonic-nepomenirea-va-continua.docx” save=”1″]

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “Părintele Pamvo: avertismentul scris nu are niciun fundament canonic, nepomenirea va continua

  • Ecumenistul e eretic , zelotistul este eretic

    Toti cei de la Radeni cred ca Arsenie Boca este Sfant , Parintele Pamvo are poza cu Arsenie in masina ca iconita iar lucrarea cu care a incheiat Teologia este despre si o lauda adusa lui Arsenie Boca . Fiica cea mica a Sfantului Iosif de la Radeni are si ea evlavie mai multa 1 ora 14 minute https://www.youtube.com/watch?v=v3vggNZFyiE

    • ortodox Autor articol

      Nimeni din Rădeni nu a rostit o vorbă despre Arsenie Boca în tot acest timp, sau să afirme ca el ar fi sfânt. Părintele Pamvo nu are nicio poză cu Arsenie Boca (de unde știți dumneavoastră că are ?). Faptul că fiica Sfântului Iosif are o evlavie la Arsenie Boca este o problemă personala, care nu poate avea nicio influență nici asupra cuviosului, nici asupra a ceea ce facem noi acolo.

      La Rădeni se va organiza o conferință la care va fi invitat părintele Sava Lavriotul, cel care a vorbit despre Arsenie Boca și a afirmat ca acesta nu este sfânt.
      Vă rog nu mai postați comentarii, care pe lângă faptul că nu sunt adevărate, mai și smintesc pe cei ce le citesc.

  • Sluga netrebnica

    […]
    „In primul rand, imparatia lui Dumnezeu coboara la noi prin Sfanta si pururea Fecioara Maria care este “mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii“. Si apoi imparatia lui Dumnezeu care ni se impartaseste prin… minunatia aceasta de oameni care sunt Sfintii Parinti!
    Spunem noi intr-unul din ecfonise: “Sfant esti, Dumnezeu nostru…”. Dar in mod concret cum noi simtim ca e sfant? “… si intru sfinti te odihnesti“. “Ca Sfant esti, Dumnezeul nostru si intru sfinti te odihnesti“. Iata ca, in mod concret, Imparatia lui Dumnezeu se impartaseste prin aceste mari daruri duhovnicesti care sunt sfintii.

    Si aici trebuie sa-mi marturisesc marea nedumerire pe care am avut-o, participand la o conferinta intitulata “Ortodoxie si ecumenism” in care unul, nu stiu daca era scriitor sau intelectual, a spus ca noi, romanii, am intra in Europa, dar stiti cine ne impiedica? A spus-o foarte transant: Sfintii Parinti.
    Si atunci m-am cutremurat. Pentru ca noi, fara Sfintii Parinti, nu avem identitate. Noi, fara Sfintii Parinti, nu facem altceva decat propovaduim o ideologie a lui Hristos asa cum fac si protestantii si neoprotestantii si nu ma feresc sa spun acest lucru pentru, ca fara sfinti, religia aceasta, mai precis Revelatia aceasta este doar o ideologie omeneasca. Fara sfinti nu este altceva decat fixarea intr-un cuvant, in intelesul unui cuvant care devine idolatru, si de aceea se ajunge nu la cuvantul-impartasire, ci la cuvantul care este secatuit de seva vietii si de aurul invierii, cum spunea un Sfant Parinte.

    Asadar in imparatia lui Dumnezeu, Adevarul trebuie asumat ca impartasire prin sfinti. Adevarul trebuie asumat si ca marturisire. De aceea, in imparatia lui Dumnezeu Adevarul nu se spune, nu se zice pur si simplu! Adevarul se marturiseste! Si vocatia fiecarui crestin inca de la Botezul sau este aceea de marturisitor.
    Dar aceasta marturisire, iubiti credinciosi, dupa cum vedem din istoria Bisericii, este o marturisire care merge pana la ultima picatura de jertfa. Si de aceea, vedem in istoria Bisericii noastre ca Adevarul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel care Se intrupeaza si ni-L lumineaza pe Insusi Dumnezeu in Sfanta Treime, Adevarul se marturiseste si este marturisit chiar din primele veacuri crestine cu propria viata, cu sangele acela care a devenit samanta crestinismului. Asadar, in Imparatia lui Dumnezeu Adevarul trebuie marturisit! Adevarul nu trebuie doar pur si simplu spus ca orice cuvant, Adevarul trebuie marturisit si in lumina acestui Adevar noi nu vom face niciodata confuzie.

    Pentru ca foarte multi se intreaba: “Ce relevanta mai are, oare, astazi, adevarul de credinta, cand ne-am putea uni foarte usor?“ Lasam, asa cum spunea intelectualul respectiv, pe Sfintii Parinti, lasam pe Maica Domnului, lasam icoanele, pentru a intra fara indoiala in Europa si vom canta acele versuri ale lui Schiller puse pe note de titanul muzicii, Beethoven si anume: “Imbratisati-va, milioane, ca toti pe lume frati noi suntem!” Si ne intrebam in numele cui ne-am putea infrati. De ce? Pentru ca, asa cum spun Sfintii Parinti, ce inseamna a ne uni in Imparatia lui Dumnezeu? Spunea un Sfant Parinte ca Mantuitorul Iisus Hristos nu a avut drept scop sa lase in urma lui un grup de indivizi care sa conlucreze bine intre ei, pentru ca si pacatosii fac acest lucru, si pacatosii conlucreaza intre ei. Ci Mantuitorul Iisus Hristos a venit …”

    Integral la sursa: https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/08/chemare-in-casa-parinteasca-o-predica-audiotext-miscatoare-a-pr-gheorghe-holbea-la-duminica-dupa-botezul-domnului/