COMUNICAT cu privire la începerea nepomenirii ierarhului, în cazul “Scrisorii deschise…” adresate IPS Teofan 29


[gview file=”http://aparam-ortodoxia.ro/wp-content/uploads/2016/08/Comunicat.docx” save=”1″]

 

Pentru a mari documentul dati click in colt (dreapta sus) pe “pop-out”!

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 gânduri despre “COMUNICAT cu privire la începerea nepomenirii ierarhului, în cazul “Scrisorii deschise…” adresate IPS Teofan

  • Laurentiu

    Doamne ajuta! Cu Dumnezeu inainte si mereu sa avem in minte cuvantul psalmistului: Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul. (Psalmul 117, 6)

    • costantin

      Putem sa mergem si sa inregistram la Patriarhii, plangeri impotriva celor care au semnat in Creta, ca sa avem cat mai multe bonuri de inregistrare, ne vor folosi ca sa dovedim ca suntem multi care nu-i dorim sa ne reprezinte ca ierarhi si ca nu suntem de acord cu Sinodul din Creta. Nu au ce sa ne faca..daca facem o sesizare in acest sens. Nu vor avea justificari ca nu au stiut ca poporul nu e de acord cu ei..timpul nu trebuie pierdut..nu se stie niciodata cand vine moartea peste noi si vom da raspuns in fata Domnului pt ca am tacut cand trebuia sa spunem Adevarul.. ati vazut ce au patit saracii oameni in Italia..Oricand poate venii si peste noi un cutremur… DOAMNE FERESTE !

      Asa ca, ei au semnat in Creta pentru eretici, noi semnam aici pentru Sfintii Parinti si cele 7 Sinoade, cat mai multe plangeri impotriva lor !!! E posibil ca bonul de inregistrare sa fie biletul nostru spre rai ! Ia ganditi-va putin ! 🙂

      Desi , e un om simplu, fara prea multi talanti, a avut curaj ..si il respect pt asta
      Asta trebuie sa facem si noi, cu mic cu mare, sa marturisim peste tot ori de cate ori avem ocazia, pana nu este prea tarziu…

      vizionati si asta:

      https://www.youtube.com/watch?v=xYN0_u1k5aM

  • elena

    Slava Bunului Dumnezeu pentru ca mai exista astfel de oameni care ne apara si pe noi!!Sa primeasca cu totii belsug de har, pace si izbanda in lupta de a ne pastra alaturi de Sfanta Biserica!

  • Aurora Dumitru

    Ecumenismul este o poarta de intrare spre iad. Ierarhii care au semnat in Creta sunt vrednici de osanda. Nu permitem amestecarea credintei ortodoxe cu invataturile ereticilor si sectarilor. Ierarhilor, urgentati iesirea din CMB !

  • un crestin

    PARINTILOR!
    SA FITI BINECUVANTATI!
    cu lacrimi de bucurie am citit pe nerasuflate acest comunicat!
    zilele acestea am cazut sufleteste cand ne gandeam ca nu vom duce pana la capat lupta pentru a ne apara credinta,pentru ca este atat de greu fara preoti,fara sfintitorii si pastorii nostri!
    ne-ati ridicat,strigam la Dumnezeu „din adanc”.
    bodaproste,sa fiti pana la capat curati slujitori ai lui Hristos,Domnul sa va intareasca,Maica Domnului sa va bucure!
    AXIOS!!!

  • Pąʍvo

    Trist e ca cei mai multi calugari si mireni din tara adopta o atitudine de indiferenta la aceasta majora problema de credinta, unii subordonand situatia propriilor vicii, iar altii resemnandu-se de frica pierderii de imagine sau loc construite in timp. Din pacate erezia prin conjuctura este de asemeni la fel de grava.

    Oltenia in letargie absoluta:

    https://s11.postimg.io/uqskrelr7/arh_e1470832661707.jpg

  • Irina

    Doamne ajută!întrebarea este care sunt bisericile unde nu se pomenesc ierarhii care au semnat?ierarhii care nu au semnat, dar prin tacere îngăduie erezia,cum ne raportăm la ei?

    • Sluga netrebnica

      „Intre 4 si 23 septembrie 2016, un eveniment major va avea loc în orașul vechi din Ierusalim. Acesta va reuni actori, artiști, muzicieni și persoane din mass-media din întreaga lume.
      Lideri romano-catolici, musulmani, evrei se vor reuni pentru una dintre cele mai mari și mai lungi servicii interconfesionale din istoria lumii, chiar în orașul vechi din Ierusalim.
      Serviciul va combina cele trei religii monoteiste sub un singur acoperiș într-o casă de cult pentru toți credincioșii. O parte a evenimentului va avea loc intre 5-11 septembrie și va reuni evrei, musulmani și crestini sub genericul „o pasiune pentru Ierusalim, în care ei vor coexista temporar sub aripile Celui Atotputernic.”

      „În luna iulie, Francisc a fost forța motrice din spatele unei ceremonii în S.U.A. numită „Împreună”, organizată pentru a aduce pe toți creștinii în fața obeliscului inalt de 6660 inch, falusul lui Osiris, pentru închinare. Unul dintre cele mai importante simboluri pe care le-am văzut in 2016 la evenimentul „împreună” a fost Ouroboros, sau șarpele care isi mănâncă propria coadă. Cea mai veche legenda a Ouroboros este asociata cu Osiris și fiul său, Ra.
      Ouroboros este un simbol ocult care indică sfârșitul unei ere, sau sfârșitul timpului. În ocultism, capătul unei ere are ca urmare, o resetare (un nou inceput) adus de un eveniment cataclismic. În acest caz, Ouroboros reprezintă întoarcerea lui Osiris ca să locuiască in Templul lui pe pământ. Faptul că acest simbol a fost pus pe ecran pe tot parcursul evenimentului „împreună” 2016 ne arata adevarata fata demonica a organizatorilor.

      Integral la sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/francisc_satanicus_il_va_proclama_pe_lucifer_ca_dumnezeu_al_noii_religii_mondiale_pe_23_septembrie_2016/2016-08-24-152

  • john cenna

    Daca nu-l mai pomeniti pe IPS Teofan vreau sa va intreb ceva: PF Daniel ii pomeneste pe ceilalti patraiarhi, si la fel este pomenit de ceilalti patriarhi, aste mergand mai jos IPS ii pomenesc pe patrairhi si tot asa! Toti ierahii romani sunt in comuniune cu ceilalti ierarhi ortodocsi. Daca incetati pomenirea mai sunteti in comuniune cu ceilalti patrairhi ortodocsi(de ex: ai Rusiei, Bulgariei etc) Daca ei ii pomenesc voi de ce nu-l pomeniti pe IPS Teofan? Cum explicati asta?

    • Sluga netrebnica

      „Iubite Preasfintite Parinte, blagosloviti.
      Indraznesc sa spun acum ca nevoie este ca, mai ales noi, „fetele bisericesti”, sa „deosebim vremea” (Lc. 12, 54-57) in care ne aflam istoric, spre a lucra impreuna cu Domnul in via Lui – si sa tragem in aceeasi directie cu El. Vremea este a cernerii. Vom fi nevoiti sa vedem propasiri si izbanzi din partea catolicismului si a celorlalte secte; sa ne vedem facuti de ras si de rusine de catre mass-media, si pe noi insine, si pe iubita noastra Biserica, si tot ce avem mai scump si mai sfant in lume; sa rabdam ocari si prigoane din afara, iar dinlauntru smintiri, si poticniri, si vanzari (Apoc. 13, 7).
      Comunismul a lovit cu sabia; „New Age”-ul mai ales cu minciunile acestui veac trecator: caci a inceput „ceasul lor, si stapania intunerecului” (Lc. 22, 53). Si daca „s-a dat lor stapanire” (Apoc. 13, 7), cine va putea sta impotriva voii lui Dumnezeu?
      Dar, lui Dumnezeu voim noi a sta impotriva? Cum, atunci, vom fi lui Biserica, si Mireasa Hristosului Lui? Caci judecand dupa Scripturi, precum si dupa privelistea care ne inconjoara, nevoie este de acest necaz, pentru ca Biserica – adica noi – sa se curete de toate preacurviile ei, sa se spele de toata necuratia ei (Iez. cap. 16), sa se „lamureasca”, intru cele din urma, ca aurul in cuptorul ispitirii, sa se lepede de tot ce este strain sfinteniei ei, sa se smereasca pana in sfarsit, sa se gateasca Mireasa in asteptarea Mirelui (Apoc. 22, 16-17).
      Acum va trebui sa se lamureasca credinta noastra; acum se va vedea, in sfarsit, ce va fi fost Bisericã – si ce nu; acum – care va fi fost acel „popor binecredincios de pretutindenea”. Nevoie este de acest „necaz” (Tes. 5, 3), pentru ca acum, in sfarsit, Vremea sta sa nasca Vesnicia.
      Infricosatoare lucruri, dar nu „bagandu-ne capul in nisip” ca strutul, ne vom pregati pentru ceea ce …”

      Integral la sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/26/scrisoare-catre-un-arhiereu/

    • un crestin

      john cenna
      in primul rand,”john”,noi suntem romani si crestin ortodocsi.
      asa ca nu te obosi sa te joci de-a intrebarile,daca ai fi citit -si sunt sigur ca ai citit-cuvantul celor care au intrerupt pomenirea,ai fi gasit toata argumentatia canonica,dogmatica,intreaga si limpede.

      dar ca sa raspund,asa,ca sa poti linistit sa transmiti mai departe „sinodalilor”.
      noi nu suntem si nu vom fi niciodata catolici si nu urmam orbeste o ierarhie omeneasca,ci pe Hristos .
      daca ierarhii nostri isi pierd busola si se indreapta spre iad,atata timp cat raman in aceasta atitudine,noi ne distantam de ei,si ramanem,pana la moarte,spre mantuire,cu Hristos.
      voi,ecumenistilor,de cand ati intrat in acest duh strain ,aveti o boala:vreti explicatii,cereti sa fiti convinsi,chipurile.
      suntem pacatosi,dar suntem ai lui Hristos.
      si am nadejde ca tara noastra mai are macar un singur episcop ortodox.
      daca nu,inseamna ca ne pedepseste Dumnezeu,si Dumnezeu pedepseste din dragoste,iar noi vom indura ,dar sufletul nu-l dam .

      • john cenna

        Nu ai raspuns la intrebarea mea. Ai folosit cuvantul daca…etc.atitudinea ta e zelotista…etichetezi iomediat pe cineva care vrea sa se lamureaca..ca e ecumenist…iti aduci aminte de manipularea Noi vrem spitale nu catedrale!!!! la fel spui si tu …daca vrei lamurire esti ecumenist …dar chiar vreau sa inteleg aceasta notiune de comuniune….daca nu poti explica atunci nu eticheta!!!!!Ortodoxia nu e ideologie!!!!!!!!!!!! Iar pari dupa exprimare mai mult ideolog ameninti cu iadul care ar fi la degetele tale de la picioare…te erijezi in Judecator suprem…..cine te-a pus pe tine sa judeci….Nu judecati ca sa nu fiti judecati!!!! Deci mai intreb odata cum e cu comuniunea si pomenirile ierarhilor ortodocsi din lumea intreaga? Esti capabil sa raspunzi clar si teologic ? Daca nu asta e am sa caut raspunsul in alta parte…e o simpla intrebare de lamurire…nu o ispitire, nici o judecata, nici o acuza…ci as vrea sa ma lamuresc, atat!!!!!!!

        • un crestin

          in regula,”john”,idesi credinta crestina nu este filozofie,este ingradita in dogme si canoane.
          nu sunt zelotist(zelotii credeau intr-o imparatie lumeasca in care Hristos sa fie imparat).
          credinta ortodox crestina este stricta,daca esti crestin,de ce nu stii asta?
          iar joaca „de-a intrebarile” si „de-a convinsul” am intalnit-o la toti ecumenistii ,ca apoi sa fim numiti,asa cum mi-a spus cineva care a urmarit aceste „discutii”,”experiment”,adica suntem atrasi in discutii despre dogme si canoane si apoi batjocoriti..pentru ca suntem asa,cam innapoiati,nu reusim,chipurile sa intelegem „maretia” ecumenista,iubirea catre oamenii de alte credinte si,fireste pacea care chipurile cuprinde pe toti cei care aprind candele in Assisi .
          ORTODOXIA CRESTINA ESTE NESCHIMBABILA.
          vrei sa-ti explic Dogmele ? citeste,nu fac catheheza prin internet,oricate semne de exclamare pui.
          si pe cine „amenint”eu cu iadul?noi,ortodocsii avem credinta ca Hristos este Calea,Adevarul si Viata,ca exista rai si iad,si ca exista o lupta prin care ajungi sa atragi mila lui Dumnezeu,sa te indrepti si aceasta lupta,prin credinta,rugaciune ,pocainta,marturisire, fapte de milostenie(trupeasca si sufleteasca),nu se sfarseste decat la capat,odata cu moartea.
          noi,spre deosebire de catolici,avem pe pamant Biserica Luptatoare si in cer Biserica Biruitoare,iar din Biserica luptatoare facem parte toti,in mod egal,de la mic la mare,fiecare om fiind egal important cu altul.
          toti,impreuna formam UN SINGUR TRUP,si individual ne numim fii(deoarece Biserica ne-a nascut din nou din apa si din Duh-si o numim mama noastra),si madulare ale trupului Bisericii.
          in comuniune suntem toti,rugandu-ne la acelasi Dumnezeu(Tatal,Fiul si Duhul Sfant),botezati in Hristos,respectand Scripturile,Dogmele,Canoanele si Sf.Traditie.
          pentru respectarea invataturii evanghelice si comuniunea ca crestini,si pentru apararea de eresuri(credinte sau manifestari straine invataturii Mantuitorului),dintru inceput s-au intrunit barbati sfinti,care au stabilit Dogmele-regulile de traire si de rugaciune crestina.
          in momente in care credinta era amenintata,in special din interior,s-au intrunit Sinoadele si au separat lmpede ceea ce este mantuitor de ceea ce este daunator.
          preotia a fost instituita de Mantuitorul,prin punerea mainilor si prin transmiterea Duhului Sfant,iar preotul nu este un supra-om,ci un slujitor al Tainelor,pus de Hristos IInsusi sa pastoreasca ,adica sa transmita Cuvantul Evangheliei,sa invete pe credinciosi respectarea dogmelor si canoanelor,sa primeasca la Taina Spovedaniei si a Impartasaniei credinciosii,sa sfinteasca familia,sa boteze ,si sa se roage pentru iertarea celor vii si celor adormiti,pentru buna intocmire a vremii si roadele pamantului,pentru pacea lumii,pentru indepartarea ispitelor,pentru cei orfani si pentru vaduve,pentru cei singuri,pentru cei pe care nu are cine sa-i pomeneasca,pentru cei ce calatoresc pe mare,pe uscat si prin aer,pentru cei bolnavi si in suferinta……
          preotul cheama Duhul Sfant sa sfinteasca jertfa,sa vindece bolnavii,sa sfinteasca apele …
          tot preotul este cel care cere de la Dumnezeu indepartarea duhurilor rele.
          diferenta intre preot si episcop este doar de treapta ierarhica,episcopul („chip” al Apostolilor)putand sa invoce Duhul Sfant si sa hirotoneasca preoti(asemeni lui Hristos catre Apostoli )prin punerea mainilor.
          de asemeni,episcopul este veghetor peste hotarul episcopiei sale,veghind la buna randuiala in slujirea preotilor,si in interiorul si in exteriorul eparhiei la APARAREA DE EREZII.
          patriarhul este seful ierarhic al episcopilor intr-o tara,”chip”al lui Hristos,cel pus sa vegheze peste episcopi si sa vegheze din launtrul tarii si in afara ei la fel,spre a nu se ivi vreo erezie care sa distruga cat de putin credinta.

          erezia este aducatoare de moarte sufleteasca,prin indepartarea sau pierderea harului Duhului Sfant.
          iar pierderea harului si moartea in aceasta stare inseamna iadul,nu este o „judecata” a mea,asa spun toate dogmele si canoanele noastre,mai greu „nici sangele muceniciei nu spala pacatul ereziei”.
          erezia este stricarea oricareia din Dogme,schimbarea sensului Evangheliei.
          Simbolul de Credinta este Dogma.
          comuniunea duhovniceasca care creeaza o nevazuta comuniune dar reala si efectiva,ne face ca atunci cand pomenim un erarh,sa ne lipim cu duhul de duhul sau.
          iar daca credinta acestua este fatis alta decat cea crestina(pentru cele ce nu stim ne apara Dumnezeu si nu ne cere socoteala),ne facem partasi cu acestia in credinta lor stricata,si pierdem si noi comuniunea cu Duhul Sfant.
          noi nu judecam pacatele personale nici ale preotilor nici ale ierarhilor,dar de erezie trebuie sa ne rupem cu fermitate.
          iata cate rugaminti au fost adresate ierarhilor,celor pusi sa ne apere si pe noi si Biserica neamului nostru,iar ei staruie in erezi care nu sunt de acum ivite,ecumenismul se staruie sa distruga crestinismul de 100 de ani.
          acum insa ei vor sa fie LEGE.
          era simplu,sa nu fi mers in Creta,sau sa nu fi semnat.
          de zeci de ani se preda ecumenismul in seminarii si facultati de teologie.
          iata rezultatul.

          cred,”john” ca mai simplu ar fi fost sa citesti textele crestinilor de la sinod incoace,daca preotul tau,sau duhovnicul,nu s-a ingrijit sa iti explice ce este ecumenismul,pentru a vad ca nici in cele ale credintei nu esti catehizat.
          a fi crestin inseamna a fi luptator,inseamna sa cauti,sa intrebi,sa citesti,in primul rand sa iti cunosti credinta.
          daca nu esti ecumenist,iarta-ma,nu pe tine te-am judecat,ci pe aceia care cu viclenie ne batjocoresc credinta .
          si,fii atent,credinta ortodoxa este sabie si lupta apriga,sa nu crezi cand ti se va spune,intreband de credinta,de ecumenism,”vezi-ti de pacatele tale”. toti suntem pacatosi,toti suntem plini de bube,dar Biserica o ataca nu pacatele si bubele noastre,ci inchinarea la alt Dumnezeu si perderea harului!

          cel mai ticalos si bubos crestin,dar CRESTIN.

          • un crestin

            am o multime de greseli de tastare,nu prea stau pe internet,sper insa ca s-a inteles esentialul.
            noi ne vrem Biserica intreaga ,dar cea adevarata,nu una schimbata.
            nimeni nu vrea schimbarea episcopilor,daca s-ar fi vrut asta am fi luptat pentru schimbarea lor de cand stiam despre toate ne-ortodoxele lor pozitii.
            am asteptat,am sperat,ne-am rugat,am postit.
            iar ei ne rad in fata si cred ca suntem prosti si au uitat ca sunt oameni si egali cu noi in Biserica noastra,iar acum doresc sa fie boieri si „papi” si sa ne duca in ratacirea acelora.
            si mai grav,au uitat cui slujesc,sau poate nu…

            comuniune(prin pomenire la rugaciune)=un trup duhovnicesc

          • john cenna

            Mi-a placut marturisirea ta…..Cred ca am sa ma adresez unui specialist in canoane ale Bisericii….e prea specializata …inteleg…..asi fi dorit sa inteleg ce efecte canonice au pomenirile sau nepomenirile…..am sa mai caut si poate am sa gasesc un raspuns satisfacator….sau poate am sa studiez chiar eu problema…voi vedea….iarta-ma daca te-am suparat…..nu asta a fost scopul intrebarii mele……Dumnezeu sa ne ierte pe amandoi!!!!!!!

          • Sluga netrebnica

            „Vă aducem la cunoştinţă două scrisori ale Cuv. Paisie Aghioritul din anii 1968 și 1971. În prima, părintele îşi expune dezacordul său cu declaraţiile ecumeniste ale patriarhului, iar în a doua înștiințează Sfânta Chinotită despre întreruperea pomenirii patriarhului Athenagoras.”

            Integral la sursa: http://lumea-ortodoxa.ro/ati-stiut-ca-sf-paisie-aghioritul-nu-pomenit-patriarhul-decursul-cativa-ani/

            http://lumea-ortodoxa.ro/gheronda-gavriil-ucenicul-sf-paisie-aghioritul/

          • un crestin

            „john”,cei care sustin ca prin nepomenire se face „schisma” sunt rau-voitori,nu are nici un efect nepomenirea decat ca te distantezi de un madular bolnav pana se vindeca,si aceasta ingradire este justificata,ba chiar recomandata canonic.
            este un semnal catre cei in cauza sa se trezeasca si sa se indrepte.
            nu m-am suparat,imi cer iertare pentru reactie,cred ca am explicat-o,este urmarea atacurilor la care suntem supusi.
            cat despre ecumenism,asa o erezie nu a mai fost si nu va mai fi alta.
            se doreste dizolvarea totala a crestinismului.
            sa iti fie alergarea cu folos,si sa ma ierti pentru aprindere.

        • gheorghi

          Nu doar pe Teofan ci pe fiecare si pe toti apostatii; parintele spune numele la Liturghie si eu nu spun „Amin!”. Nu intru in discutii publice, directe cu Parintele Paroh – cred ca intelege derapajul dar este inca intr-o folrma de soc sufletesc, prins in framantari mai grele decat le putem cuprinde noi, mirenii.
          Patriarhii se „amintesc” intre ei din ecumenicitate, nu din ecumenism, adica din prietenia frateasca in aceeasi credinta.
          Dupa apostaziere, a-i pomeni pe cei ce s-au taiat de la Hristos este permis la alte slujbe decat la Liturghie, ca orice schismatic, eretic ori pagan.
          Sigur ca sintem in comuniune nu doar cu acei Patriarhi care nu au apostaziat (nici acum, nici inainte – vezi Chiril cu musulmanii si cu jidanii) dar comuniunea se face prin Hristos.
          Daca „insistam” sa-i aducem in fata Sa si la urechile Sale, sa ne amintim ce a spus evreilor – „fie voua dupa credinta voastra!”, dupa care i-a lasat cu credinta lor, dumnezeul lor …. Satana.
          Pentru a primi un rspuns canonic ar trebui sa te intrebi dac il vei putea intelege.
          Fiindca nu toate cele auzite pot fi si intelese cu mintea.
          Iar frumusetea Ortodoxiei, a credintei crestine unice este ca ca a ajuns la noi deplina, armonioasa, clara si neindoielnica. Prin preoti si calugari, organizati si indrumati sub continuitatea apostolica de la Hristos si prin episcopi.
          Acum, dac toti episcopii se vor dori modernizati prin transfer in echia lui Mamona… fereasca Dumnezeu!
          Ne vom considera in pustie duhovniceasca si sub prigoana satanica.
          Este bine si asa – are grija Iisus Hristos de noi fiindca El este viu si intre noi: „acolo unde sinteti doi adunati in numele Meu, acolo sint si Eu!”
          Iar intorsaturile de fraze si dezbaterile provocate prin viclesug mieros, „corect politic” nu-si vor gasi replica decat in dragostea aratata aproapelui – leapada-te de Satana si boteaza-te in numele Lui Iisus Hristos!
          Cine vrea… cine nu – o sa asculte ce a spus Mantuitorul: „Inapoia mea, Satano!”
          Si sa stii ca Teologia nu este filozofie; Teologia este cunoasterea lui Dumnezeu – atat cat este ingaduit creaturii sa-si cunoasca Creatorul cu eterna nepatrundere a Tainelor si niciodata-vederea Lui Dumnezeu-Tatal; filozofia este doar joaca mintii in perceperea celor din afara si celor din om si din mintea lui.
          E mica intinderea fiozofiei si putina hrana spirituala, mai degraba este auto-admiratia si ispita gandurilor venite de la imaginatia lasata prada minciunii.
          Asa cum prin iconomie se infaptuieste ritual chiar e mirean in absenta si imposibilitatea ajungerii la birica, as ne vom chinui pana cand vom gasi unul drept si-l vom asculta ca unul ce nu s-a lepadat de Hristos spre a da ascultare –cumva – „chemarii” lumii … satanizate.

  • seren

    Frați creștini, trebuie să fim prezeți în numar mare la Conferința de azi din Piatra Neamț și să continuam lupta împotriva ereziei ecumeniste legalizate la „sinodul din Creta”

    Mai multe detalii mai jos:

    http://www.ziarpiatraneamt.ro/piatra-neamt-dezbatere-teologica-legatura-cu-sinodul-din-creta

    Asociația CHRISTIANA din București, împreună Asociația Tagma, organizează, joi, 1 septembrie, ora 17.00, la Cinematograful Dacia, o conferință legată de Sinodul din Creta din luna iunie a acestui an.

    Vor conferenția trei personalități ale teologiei contemporane: pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc – Facultatea de Teologie Sibiu, conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu – Facultatea de Teologie Cluj și pr. prof. dr. Ciprian Bahrim – Seminarul Teologic Iași.
    Intrarea este liberă, dezbaterea fiind moderată de domnul Dr. Pavel Chirilă.

    • gheorghi

      Daca a ajuns un ratacit spiritual sa „dea cuvantul” la preoti…
      Stii cumva modalitatea, criteriile de „selectie” a preotilor?
      …. ca am vazut „duioasa intelegere” fata de apostaziati, ca e „bine” si-o sa fie si mai si….
      Dar cum de=au ales Piatra Neamt – loc de importanta spirituala aparte , si pentru Crstini dar si pentru…. ezoteristi.
      Ezoteristi adica pagani daca n-ar fi botezati dar asa sint eretici; au lepadat credinta Hristica pentru lucrari cu spiritele facandu-se şamani.
      Cu metode si idei de-ale lor cocheteaza si dl. Chirila si altii cu titluri stiintifice (amintesc de inselatul hinduist Ovidiu Bojor, de masonul neurolog Dafin Muresan de la CLuj, idolatrul Constantin Dulcan, Dr. Catalin Luca – naturist!?!?!, psiholog yoghin Gabriela Marin si raposatul catre caznele iadului – Valeriu Popa ……. si multi altii, medici cu invatatura stiintifica dar pe care i-au prostit credintele pagane nu intamplator caci prostesc oamenii sa le ia banii cu spiritisme.
      Cat timp dl. Chirila recomanda si practica metode ne-medicale, considerate „terapii alternative” … la stiinta, adica NU ETE STIINTA!, toata miscarea cu aspect crestin este „lumina” cu care vicleanul se prezinta mspre inselarea cator mai multi…
      Nu exista meridia=ne, nu exista chakre, nu se manifesta nici un vitalism – puteri ascunse ale plantelor, „licorilor”, .. „energiilor”….
      Tpoate astea sint lucrari demonice, sub-fire.
      Cel care se supune la asa ceva de fapt „deschide” accesul duhurilor minciunii care misca fluide si curenti prin corp si impiedica atat posibila vindecare cat si autoreglarea organismului prin functiile normale ale celulelor.
      Sufletul este duh si el se ocupa de fiecare celula si de fiecare proces din corp in fiecare clipa; cand apelezi la „alternative”, duhul- suflet este oprit de duhurile „invitate” …. de dl. Chirila, de exemplu – sa isi realizeze cele ale firii, asa cum sint lasate de Dumnezeu pentru acea persoana.Astea sint interventii subfiresti fiindca duhurile minciunii sint sub firea sufletului, sint inferioare.
      Cand intervine medicul cu actiunea stiintifica (nu cea şamanica „aranjata” chipurile stiintific, „dovedit” de multi care „se stie ca”, … „toata lumea cunoaste”…) atunci se adreseaza trupului, unicului corp pe care il are omul.
      Cand te impartasesti, mergi la slujba de Maslu se produc interventii supra-firesti, Dumnezeiesti.
      Cunoasterea bolii, a cauzelor si semnificatiilor ei sint redate de invatatura crestina foarte clar.
      Doar Dumnezeu vindeca!
      Nu insa cu magie, cu spirite – vitaliste, energii…, nu cu idolatrie, nu cu invocari/mantre si asocieri motrice yoghine sau meditatii budhiste!
      Asa ca primul lucru pe care se cuvine sa-l ceara cineva de la inceput este sa-i ceara d-lui Chirila sa se lepede de Satana iar preotilor prezenti sa spuna Crezul impreuna cu totii.
      ––––-
      Nu cred ca poti zice „cred intr-una…. soborniceasca Biserica” si apoi sa spui ca crezi ca mai sint alte biserici…. si sa spui ca patriarhii sint soborul, si nu poporul drept-credincios ori ca ereticii care scuipa pe icoane sau o fac dumnezee pe Maria sau pe Papa au si ei taine la fel de valoroase ca cele adevarate, Ortodoxe!
      Sa va ajute Dumnezeu pe participanti sa respingeti capcanele viclene si indemnurile la amorteala duhovniceasca – tip: „sa vedem ce-o sa se [mai] intample”…
      Nu trebuie asteptat vreun Sinod local ci cerut de la inceput sa isi spuna pozitia: respingeti intalnirea talhareasca ori sinteti „cu ei”; daca sint la fel – parasirea salii sa vorbeasca despre laudarea Satanei intre ei…

    • gheorghi

      Daca a ajuns un ratacit spiritual sa „dea cuvantul” la preoti…
      Stii cumva modalitatea, criteriile de „selectie” a preotilor?
      …. ca am vazut „duioasa intelegere” fata de apostaziati, ca e „bine” si-o sa fie si mai si….
      Dar cum de-au ales Piatra Neamt – loc de importanta spirituala aparte, si pentru Crestini dar si pentru…. ezoteristi.
      Ezoteristi adica pagani daca n-ar fi botezati dar asa sint eretici; au lepadat credinta Hristica pentru lucrari cu spiritele facandu-se şamani. Cand asociaa Ortodoxia cu propaganda lor samanica aduc hula lui Dumnezeu!
      Cu metode si idei de-ale lor cocheteaza si dl. Chirila si altii cu titluri stiintifice (amintesc de inselatul hinduist Ovidiu Bojor, de masonul neurolog Dafin Muresan de la CLuj, idolatrul Constantin Dulcan, Dr. Catalin Luca – naturist!?!?!, psiholog yoghin Gabriela Marin si raposatul catre caznele iadului – Valeriu Popa ……. si multi altii, medici cu invatatura stiintifica dar pe care i-au prostit credintele pagane nu intamplator caci prostesc oamenii sa le ia banii cu spiritisme.
      Cat timp dl. Chirila recomanda si practica metode ne-medicale, considerate „terapii alternative” … la stiinta, „jocul de glezne” – toata miscarea cu aspect crestin este „lumina” cu care vicleanul se prezinta spre inselarea cator mai multi…
      NU ESTE STIINTA ce zice si face iar originea „alternativelor” este demonica !
      Nu exista meridiane, nu exista chakre, nu se manifesta nici un vitalism – puteri ascunse ale plantelor, „licorilor”, .. „energiilor”….
      Toate astea sint lucrari demonice, sub-fire.
      Cel care se supune la asa ceva de fapt „deschide” accesul duhurilor minciunii care misca fluide si curenti prin corp si impiedica atat posibila vindecare cat si autoreglarea organismului prin functiile normale ale celulelor.
      Sufletul este duh si el se ocupa de fiecare celula si de fiecare proces din corp in fiecare clipa; cand apelezi la „alternative”, duhul- suflet este oprit de duhurile „invitate” …. de dl. Chirila, de exemplu – sa isi realizeze cele ale firii, asa cum sint lasate de Dumnezeu pentru acea persoana.Astea sint interventii subfiresti fiindca duhurile minciunii sint sub firea sufletului, sint inferioare.
      Cand intervine medicul cu actiunea stiintifica (nu cea şamanica „aranjata” chipurile stiintific, „dovedit” de multi care „se stie ca”, … „toata lumea cunoaste”…) atunci se adreseaza trupului, unicului corp pe care il are omul.
      Cand te impartasesti, mergi la slujba de Maslu, tii post si te rogi…. se produc interventii supra-firesti, Dumnezeiesti.
      Cunoasterea bolii, a cauzelor si semnificatiilor ei sint redate de invatatura crestina foarte clar.
      Doar Dumnezeu vindeca!
      Nu insa cu magie, cu spirite – vitaliste, energii…, nu cu idolatrie, nu cu invocari/mantre si asocieri motrice yoghine sau meditatii budhiste!
      Asa ca primul lucru pe care se cuvine sa-l ceara cineva de la inceput este sa-i ceara d-lui Chirila sa se lepede de Satana iar preotilor prezenti sa spuna Crezul impreuna cu totii.
      ––––-
      Nu cred ca poti zice „cred intr-una…. soborniceasca Biserica” si apoi sa spui ca crezi ca mai sint alte biserici…. si sa spui ca patriarhii sint soborul, si nu poporul drept-credincios ori ca ereticii care scuipa pe icoane sau o fac dumnezee pe Maria sau pe Papa au si ei taine la fel de valoroase ca cele adevarate, Ortodoxe!
      Sa va ajute Dumnezeu pe participanti sa respingeti capcanele viclene si indemnurile la amorteala duhovniceasca – tip: „sa vedem ce-o sa se [mai] intample”…
      Nu trebuie asteptat vreun Sinod local ci cerut de la inceput sa isi spuna pozitia: respingeti intalnirea talhareasca ori sinteti „cu ei”; daca sint la fel – parasirea salii sa vorbeasca despre laudarea Satanei intre ei…

    • Emilian

      La asteptatul Sinod din octombrie al BOR ( similar vom avea sinod local in Grecia si probabil Reuniune a Sfintei Chinotite a Sf Munte Athos pentru pozitia fata de Creta asa cum dezvaluie Pr Matei Vulcanescu si Monahul Ioan la man Lacu Frumos) sa se dea o buna marturie de curaj si de la ceilalti 25 de membri nesemnatari ai actelor- nefiind prezenti acolo ! Pentru cei 25 de semnatari in Creta le spunem – avem dreptul dat de Sfintii Parinti pentru mireni in caz de propovaduire a ereziei de catre ereziarhi cu ” capul descoperit” – in Creta in public : ANAXIOS! NEVREDNICILOR ! Plecati din scaunele voastre patriarhal, mitropolitane si episcopale ca si caterisiti prin hotararile Sinoadelor Sfintilor Parinti si canoanele din Pidalion si Pravila Bisericeasca, si mantuiti-va ca simpli mireni ! Ne rugam pentru voi sa iesiti din ratacire caci vai, in ce inselare necurata ati ajuns vrednici de plans de tot poporul roman uimit de asa decadere a pastorilor ! Trebuie sa ne ingradim credinta, alegand duhovnici neecumenisti, neparticipand la slujbe la catedralele mitropolitane cu ierarhi fara har, necumparand din librariile si pangarele catedralelor mitropolitane cu partasie cu apostatii, neascultand posturile eretice radiotv din centrele mitropolitane cu ierarhi cazuti sub anatema – a se vedea canoanele Pidalionului – pentru a nu fi partasi cu ei ! Doamne ajuta sa ne pastram noi si Ortodoxia curati, avand multe pacate, greseli si neputinte dar nefiind eretici !Monahul Ioan dela Sf Munte Athos cel Vrednic ne-a dat binecuvantare de la Parintii Athosului cum ar fi Pr. Iulian Prodromitul, Gheron Sava Lavriotul si alti ucenici al Sfantului Paisie Aghioritul, pentru cele scrise mai sus, si ne indeamna ca fiecare sa marturisim cu plangere la ierarhii cazuti, neparticiparea noastra la erezii si sa inaintam o cerere de demisie- de la monahul Ioan avem pe youtube MODELUL pe adresa Apararea ortodoxiei Scrisoare si plangere catre toti cei ce au semnat in Creta a https://www.youtube.com/watch?v=xYN0_u1k5aM si prin posta (puteti difuza modelul ce apare la sfarsitul emisiei la cunoscuti ortodocsi)

  • Maria Ghiorghiu

    Dragi SLUJITORI ai LUI HRISTOS, si dragi frati si surori întru DOMNUL!
    IISUS HRISTOS ne invata ca sa ne rugam si pentru dusmnaul nostru, ca sa-i lumineze lui mintea si sa-i îmbuneze inima.
    În situatia de față, PREOTII care au semnat la SINODUL din CRETA, vor da socoteala în fața LUI IISUS HRISTOS !
    Noi sa urmăm cu tarie ,CREDINȚA CRESTIN ORTODOXA, întarindu-ne prin împlinirea PORUNCILOR DUMNEZEIESTI si prin citirea cu dragoste a SFINTELOR EVANGHELII,precum si a BIBLIEI SFINTE.
    Sigur ca nu au facut bine, ceea ce au facut acestI Capi ai BOR ! Dar cine suntem noi, ca sa-i judecam si sa-i scoatem de la RUGACIUNE? Credeti oare, ca daca nu ne mai rugam pentru ei, DUMNEZEU îi va pedepsi mai aspru? Sau ne este de vreun folos sufletului? Dimpotriva ! Atragem asupra noastra păcatele lor, si traim într-o continua tensiune,intr-o continua gandire ostentativa. Nu ne putem linisti. Dar daca ne rugam la BUNUL DUMNEZEU si la MAICA DOMNULUI,ca sa le ierte lor acest păcat,mare rasplata vom avea atât în aceasta viata,dar mai ales in cea vesnica. Nici eu nu sunt de acord cu acesti PREOTI care s-au ”împăunat ”cu tot HARUL PREOTILOR din BOR,si s-au crezut atotstiutori si atotputernici, dar haideti sa-i lăsam in plata DOMNULUI, si fiecare PREOT sa-si faca DATORIA în PAROHIA SA, asa precum a jurat ca sa-I slujeasca LUI IISUS HRISTOS si MAICII SALE ,PURUREA PREA CURATA FECIOARA MARIA,Cărora Li se cuvine ,toata cinstea,slava si inchinarea,Amin ! Cu dragoste infinita , pentru IISUS HRISTOS si MAICA PREA CURATA FECIOARA MARIA, precum si pentru APROAPELE ,prieten sau dusman, Maria Ghiorghiu.