Pentru CLERICI


preoti-sir    preoti-biserica

 

 

Doamne ajuta!

 

Vreau sa mentionez de la inceput ca nu incercam sa provocam vreo schisma. Ceea ce incercam sa facem prin site-ul acesta este sa trezim constiinta duhovniceasca a cat mai multi clerici si mireni in legatura cu pericolul si consecintele ecumenismului, in special cu cel al urmatorului sinod care se va tine in Creta intre 18-27 iunie, anul acesta.

Cum deja stiti sau veti afla (citind articolele de pe site-ul nostru sau de pe alte site-uri ortodoxe), temele stabilite pentru urmatorul sinod au probleme dogmatice serioase iar cei care ar trebui sa le conteste si sa lupte impotriva lor, le sprijina si ne asigura ca ei stiu ce trebuie sa faca si noi sa „stam in banca noastra”, ca aceste probleme nu ne privesc pe noi. Asa ceva nu este acceptabil. Supunerea si ascultarea se face pana la pacat.

Si totusi ce putem face ca sa nu provocam tulburare in Biserica si sa smintim mirenii mai mult decat sunt deja smintiti din toate partile ? Va propun sa vorbiti despre aceasta mare si delicata problema cu ucenicii sfintiilor voastre si sa faceti o scrisoare deschisa catre episcopul locului, semnata de cei care sunt impotriva, iar la sfarsit sa o pecetluim cu o scrisoare deschisa facuta si semnata de noi, clericii, catre mai marii nostri, sperand ca ne vor asculta si vor cere sa se schimbe temele sinodului sau sa urmam exemplul Bisericii Georgiei, care refuza sa participe.

Clericii cu care am luat legatura pana acum sunt impartiti in pareri, unii sunt impotriva si vor semna, unii spun ca nu este treaba noastra sa ne preocupe ce vor stabili la sinod (ceea ce este aberant; daca nici pe noi preotii si monahii nu trebuie sa ne preocupe, atunci pe cine ??), iar altii sunt impotriva, dar nu vor semna de teama (ceea ce este foarte trist).

In incheiere vreau sa rog pe cei care sunt impotriva si sunt dispusi sa semneze si sa ia pozitie impotriva acestor erezii sa ne contacteze si impreuna sa incercam sa ii induplecam pe mai marii nostri sa ia deciziile necesare mantuirii noastre, a romanilor ortodocsi si nu cele care duc spre aceasta falsa unire cu toate religiile ucigatoare de suflet.

Toti vom trebui sa dam socoteala in fata Dreptului Judecator, mai ales noi, duhovnicii, deci sa nu ne temem sa fim exemplele de care ceilalti au nevoie si sa aparam Biserica lui Hristos in aceste vremuri tulburi prin toate mijloacele pe care ni le permit Sfintele Canoane.

 

Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute. Amin.

 

 

 

Surse foto: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/uploads/2012/02/preoti-sir.jpg

                   http://www.jurnalistii.ro/wp-content/uploads/2015/07/preoti-biserica.jpg