Mitropolitul Simeon de Noua Smirna: obiectii puternice la adresa Sfantului si Marelui Sinod Panortodox


“Prin reducerea numărului episcopilor participanți la Marele si Sfantul Sinod, acesta nu mai poate fi considerat un Sfant si mare Sinod” – aceasta este ideea de la care porneste un mesaj al Mitropolitului Noii Smirne, adresat Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, pe care agenția de știri greacă Romfea l-a primit recent, a carui traducere va este oferita in exclusivitate de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Mitropolitul a comentat o serie de probleme și își exprimă protestul ferm, față de faptul că la votul Sinodului Panortodox nu participa toți episcopii.

“Nu poate fi considerat un Sinod Pan-ortodox, daca nu-i implica pe toti episcopii, ci doar pe întâistătătorii Bisericilor locale, chiar și avand delegații impresionante” – a spus Mitropolitul Simeon.


“Prin reducerea numărului episcopilor participanți la autoritatea Sinodului, acesta nu mai poate fi considerat un Sfânt și Mare Sinod” – a continuat el.

Înalt Prea Sfinția Sa a mai subliniat, de asemenea, faptul că nu este posibil ca episcopii sa nu aiba drept de vot, iar acesta sa fie acordat doar la nivel de Biserica – un lucru care vine în contradicție cu Ortodoxia, caracterizata de democrație.

Mitropolitul Noii Smirne si-a mai exprimat, in scrisoare, totodata, regretul că nu au fost incluse in agenda, cu adevărat, problemele importante care privesc Creștinismul, cum ar fi, spre de exemplu: problema dipticelor, autocefalia și problema calendarului.

Trebuie amintit ca aceleasi probleme au fost ridicate, anterior, de Mitropolitul Athanasios de Limassol, în scrisoarea sa către Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului:

“Ne exprimăm dezacordul, cu umilință, vizavi de faptul ca practica tuturor Sfintelor Sinoade, locale și universale, ca fiecare episcop sa aiba propria sa voce, a fost anulata. Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva”.

Sursa: lonews.ro
Trimite prin: Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0
Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VKShare on Tumblr0Share on Reddit0Digg thisFlattr the authorShare on StumbleUpon0Share on Yummly0Buffer this page

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *