Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 gânduri despre “Conferința despre sinodul din Creta 2016 de la Piatra Neamț

 • Iuliana Vasiliu

  Ecumenistul Vasile Mihoc nu are cum sa dovedeasca ca oprirea pomenirii ar fi schisma. Ii propun sa cerceteze canoanele. Noi cei de la Oastea Domnului ne dezicem de afirmatiiloe lui provocatoare la scandal.

 • Toteu

  Biserica este Mama care ne invata, Pedagogul fara gres, de 2000 de ani incoace ca vor veni unii mai incoace’n urma sa ne invete invataturi noi; Iar voi sa nu primiti! Nu primim ca un „sinod” care nici macar sinod nu a fost ci a fost o lucrare scrisa la ECUMENISM, evident termen ne-ortodox de catre participantii la CMB data in fata unei comisii a agentilor pedagogiei celei noi, a invaturii noi, care au fost delegati ca observatori de Curva Babilonului, cea imbracata in stacojiu, (ROSU APRINS, ca si flacarile iadului) sa EVALUEZE cum EVALUEAZA de 100 de ani de ani, mai precis din 1902 de la Enciclica Patriarhiei Ecumenice, unde pentru prima data s-a folosit termenul de biserica in intr-un act oficial.

 • gheorghe

  Fratilor,am fost deosebit de impresionat de acest videoclip care va ramine un document cu siguranta,Vreau sa va spun ca sint in Italia de 14 ani si cunosc bine viata de aici dar o asemenea discutie nu mai este posibila pentru ca toata lumea este neinteresata de viata spirituala,Italia este un popor mort spiritual. Mi s-a umplut inima de bucurie cind am vazut ca in Romania au asemenea discutii de sustinere a Bisericii.Cine vrea sa vada unde a dus si cum a format catolicismul oamenii sa vina sa vada in Italia si daca vrem sa ii urmam vom ajunge sigur cum sint ei.In loc sa megem inainte sa fim stilp de neclintit si sa urmam lui Hristos si ei sa-s vada greseala si sa ne urmeze noi ne lepadam de Biserica lui Hristos si le urmam lor.Pentru mine este apocalipsa pentru ca nu poate urma altceva.Sa ne-ajute Dumnezeu sa trecem cu bine si aceasta mare ispita.

 • PT

  Cei ce au publicat această filmare au tăiat în jur de 45 de minute din conferință.
  Oare de ce? Ce nu or fi pus?
  De unde știu că au „tăiat”? Simplu! Am și eu o înregistrare a conferinței. Am comparat ca și durată filmările. În condițiile în care și ceea ce am eu și ceea ce au publicat pe youtube încep și se încheie cam în aceleași momente (introducerea lui Pavel Chirilă și cântarea Hristos a Înviat, cu o diferență de un minut și ceva), cele două filme de pe youtube însumează 102 minute și o secundă în vreme ce înregistrarea pe care o am însumează 149 de minute și 57 de secunde.
  Din câte se vede în filmare, au fost multe camere și reportofoane acolo și totuși acesta este singura filmare disponibilă. Oare doar pentru că „s-a muncit” la ea considerabil a putut fi publicată?
  Poate au să mai pară și înregistrări complete și se va confirma ceea ce afirm. Eu nu o pot publica deoarece nu am drepturi asupra ei.
  Cei care le-au publicat sunt evident împotriva întâlnirii din Creta, dar totuși de ce au recurs la un astfel de gest?
  Doamne ai milă de noi!

  • ortodox Autor articol

   Poate nu o au completă din cauza unor motive tehnice. De exemplu și noi avem 2 înregistrări, una mai scurtă decât a lor din cauză că ni s-a terminat bateria iar una care nu se aude bine (mai exact nu se înțelege ce se spune).
   Dacă aș posta-o pe cea incompletă, ar inseamna că am ‘tăiat-o’ din motive ascunse ??
   Iar dacă aveți conferința completă înseamnă că știți tot ce s-a discutat și știți că nu lipsește nimic important. De ce ne legăm de singurii care au postat conferința pe internet ? Era mai bine să nu o posteze și să nu afle nimeni ce s-a vorbit ? Așa toată lumea care a vizionat înregistrările și-au făcut o idee despre ce s-a discutat.

   • PT

    Sigur, există și posibilitatea „unor probleme” tehnice, însă, din moment ce au venit pregătiți să filmeze „la două camere”, după cum se spune, înseamnă nu au lăsat nimic la voia întâmplării. Cu siguranță nu au rămas fără baterii și au avut grijă să nu le lipsească sunetul.
    Nu am analizat în detaliu filmările însă, dacă ar fi fost vorba despre o diferență de câteva minute aș fi zis că poate nu lipsește nimic important, în schimb vorbim de 40 și ceva de minute… În plus, cineva onest până la capăt ar specifica ceva de genul „fragmente din conferința…”, asta de dragul unei bune informări. Adică dacă dumneavoastră ați posta-o pe cea incompletă, fără a specifica că nu este completă, atunci oricine v-ar putea suspecta că ați „tăiat-o” din motive ascunse.
    O diferență pe care am sesizat-o însă este faptul că sunetul captat din public este estompat foarte mult, folosindu-se filtre speciale din programul de editare video, încât nu redă cu fidelitate atmosfera din sală. Din spusele celor prezenți și din filmarea pe care o am eu, strigătele, vociferările, luările de poziție din sală au fost mult mai „sonore” decât lasă să se vadă în această filmare.
    E adevărată afirmația dumneavoastră: „Așa toată lumea care a vizionat înregistrările și-au făcut o idee despre ce s-a discutat.” Însă eu mă întreb: Oare filmarea aceasta i-a ajutat să-și facă o părere corectă?!
    Vă mulțumesc!
    Doamne ai milă de noi!

    • ortodox Autor articol

     Dacă ați fost prezent la conferință (cum am fost și eu) știți că cei care au făcut gălăgie erau aceleași 4-5 persoane de fiecare dată. Nu îi putem băga pe toți în aceeași oală.
     Acuma vă dați seama, dacă din două ore, jumătate de oră sunt în mare parte țipete, și eu aș fi tăiat partea respectivă. Eu cred că cei care au văzut înregistrarea pot să-și facă o părere mai corectă despre subiectul care s-a vorbit și discuțiile din sală, decât dacă ar fi vizionat un video în care se aud persoane care nu se pot stapâni și ridică vocea mai mult decât trebuie. Comentariile tuturor (care ar fi vizionat conferința completă) ar fi despre comportamentul persoanelor respective în loc să fie în jurul subiectului care este extrem de important.
     Doamne ajută!