Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Conferință în Iași (miercuri, 12 octombrie 2016) cu tema: Ortodoxia, calea spre mântuire

 • d

  Itinerarul conferinţelor e precum urmează:

  Luni, 10 octombrie, ora 17:00 – Beiuş – sala mare a primăriei Beiuş

  Marţi, 11 octombrie, ora 18:00 – Piatra Neamţ – Teatrul Tineretului

  Miercuri, 12 octombrie, ora 17:30 – Iaşi – Grand Hotel Traian, sala Eminescu

  Joi, 13 octombrie, ora 18:00 – Roman – Casa de Cultură

  Vineri, 14 octombrie, ora 18:00 – Braşov – Hotel Aro Palace, sala Europa

  http://lumea-ortodoxa.ro/monahii-aghioriti-nepomenitori-conferinte-romania-10-14-octombrie-2016/

 • Sluga netrebnica

  Am o nelamurire cu privire la Har si eretici. As dori sa intrebe cineva pe monahii care vor veni la Bucuresti.

  Daca ereticii din BOR au Har prin iconomie, inseamna ca toate „bisericile” eretice din lume au Har.
  Pe principiul asta al iconomiei, putem spune ca si „biserica” catolica are Har, si chiar orice alta „biserica” eretica. Caci ce vina au atatea milioane de oameni, daca episcopii lor au tradat dreapta credinta si s-au facut eretici?

  La noi, aproape tot clerul este eretic si propovaduieste erezia pe fata, incepand cu pseudo-patriarhul Daniel si terminand cu preotul din cea mai mica parohie. Exista doar cateva exceptii de preoti sau monahi care au marturisit pentru Adevar, dar au fost deja scosi din biserici si manastiri, ori au fost deja „reeducati” in spiritul ereziei ecumenismului.
  Daca tot clerul s-a facut eretic, ce diferenta este intre ereticii nostri si ereticii lor. Oare nu sunt la fel! De ce ereticii nostri ar avea Har si ai lor nu? Sau poate ca nici ai nostri nu mai au Har, caci Sfantul Duh nu este mincinios.
  Cand a spus ca oricine care aduce alta invatatura sa fie anatema, nu s-a referit la toti? S-a referit doar la ai lor, nu si la ai nostri?

  Cam aceeasi problema este si in BOR. Patriarhii si episcopii s-au facut eretici. Sfanta Scriptura spune ca toti acestia sa fie anatema, chiar si inger din cer de ar fi.

  Anatema si cu Har, oare o fi posibil? Toti sfintii care s-au lepadat de comuniunea cu episcopul lor, sau de comuniunea cu toti episcopii si patriarhii eretici, se mai duceau la slujbele unde erau pomeniti acestia, pe motiv ca este Har prin iconomie?

  Sfantul duh a grait prin Sfintii Apostoli si prin Sfintii Parinti, poruncind ca toti ecesti pseudo-patriarhi si pseudo-episcopi sa ne fie anatema si sa ne despartim de ei, iar noi mergem la slujbele unde sunt pomeniti, ca de … pe motiv de „iconomie”.

  Intreruperea pomenirii nu este doar un protest, asa cum fals se manipuleaza, ci este lepadarea si despartirea de erezie si de eretici.
  Nu va exista nici-un sinod al BOR care sa fie impotriva adunarii talharesti din Creta. Este doar o manipulare pentru a se face „liniste si pace” acum, caci odata cu trecerea timpului majoritatea credinciosilor o vor lasa moarta si vor merge inainte cu ereticii, pe motiv ca oricum este Har prin iconomie.

  Toti Sfintii ne invata sa fugim de eretici si sa nu avem nimic de a face cu ei. Cum sa fugim de ei, dar sa mergem la slujbele lor ca este Har prin iconomie?
  Si daca ereticii nostri au Har prin iconomie, de ce sa fugim de ei?

 • Sluga netrebnica

  Cuvantul Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur, la iesirea din trup:

  „Ascultați, ortodocșilor, nu faceți pogorămite ereticilor! Ascultați, păstorilor și înfiorați-vă și nu tăceți, și propovăduiți cuvîntul! Nu dați loc diavolului, nu dați vînat lupilor!”

  https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/10/12/am-incercat-sa-distribui-cuvintul-sf-ioan-gura-aur-si-am-fost-data-afara-cu-politia-film-de-amator-dar-adevar-dur-ecumenismul-in-bor-se-face-cu-politia-datalocul-filmul/

 • Sluga netrebnica

  Intrebarea 18:

  Sunt preot de manastire, nu mai vreau sa pomenesc episcopul ecumenist sau ateu conform Sf. Palama. Daca plec din manastire voi fi caterisit. Este valida aceasta caterisire? Pot sa mai savarsesc Sfanta Liturghie? Este canonic? Episcopii romani mai pot caterisi pe cineva?

  Pr. Sava:

  Episcopii pot caterisii pe oricine / pe cineva. De asta sunt si canoane, dar primii care trebuiesc caterisiti sunt episcopii si in primul rand Bartolomeu care a incalcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.
  Pe parintele si daca l-ar caterisi pt credinta nu este valabil. Si nu o spun eu, o spun chiar Sfintii Parinti. Cine este caterisit pt credinta lui nu este valabila acea caterisire si va trebui sa continue sa savarseasca Sf. Liturghie pt ca Sf. Liturghie este canonica.
  Episcopii spun ca, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este valida . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfant . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: “daca nu ma pomenesti, nu esti in biserica“. Avem canoane f. stricte in biserica in care ne spun ca nu avem voie sa pomenim la Liturghie episcopul care nu marturiseste corect, clar, cuvantul adevarului.
  Aceasta teorie a episcopilor care spun ca nu este valida Sf. Liturghie se gaseste in teologia pe care o invata Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistasa. Asta ne conduce catre o alta teologie, eretica bineinteles, care se numeste episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrica, adica au pe episcop in centru si nu pe Mantuitorul Hristos, adica nu ne rugam la Mantuitorul Hristos ne rugam la episcop.
  Intelegeti ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijina tot papismul. Si primatul papal in acest lucru se sprijina / pe acest lucru se bazeaza.
  Asadar, este o mare binecuvantare sa ne cateriseasca ecumenistii.

  Integral la sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/17/transcriptul-conferintei-de-la-bucuresti-a-monahilor-din-athos/

 • Sluga netrebnica

  Rostirea anatemelor la Biserica Panagia Odighitria din Pireu, 2016:

  „Celor care predica si invata panerezia ecumenista, inter-crestina si inter-religioasa, ANATEMA … Consiliului Mondial al Bisericilor, ANATEMA … celor ce participa la rugaciunile in comun, numindu-i pe eretici „frati intru Hristos”, ANATEMA … celor care spun ca exista Sfinte Taine in afara Bisericii Ortodoxe, ANATEMA …”

  Integral la sursa: https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2016/06/13/istoria-ecumenismului-in-romania-2/