Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “PS Longhin adreseaza cuvant de mangaiere si intarire fratilor ortodocsi romani prigoniti si mustra pe prigonitori

 • Elena

  Sarutam dreapta, cu multa evlavie si multumire,pentru dragostea si taria ce ne-ati trimis direct in inimile noastre,prin minunatele cuvinte ale Preasfintiei Voastre!!
  E atat de trist si dureros sa fii prigonit in tarisoara ta ,in poporul tau, de cei pentru care ,acesti bravi ostasi ai Lui Hristos Domnul,s-au rugat mereu si mai inaintea tuturor!
  Ce lacrima ar sterge aceasta durere,cine o cunoaste mai bine decat Mantuitorul Ceresc!
  Sa nadajduim, ca bravul popor roman,nu va ramane surd si mut fata de durerea celor care au lasat tot din lume pentru dragostea catre Domnul si acolo la manastire s-au rugat intruna pentru tot necazul si nevoia din lume.Sa ne amintim ca omul din popor a suferit crestineste cu cel aflat in suferinta ,sa ne unim pentru a fi alaturi de stalpii rugatori care au grija de credinta noastra vie,stramoseasca!

 • Sluga netrebnica

  Un comentariu de pe net, care in cuvinte simple, clare, arata foarte limpede duplicitatea, parodia si apostazia clerului semnatar la sinodul talharesc din Creta, precum si a clericilor sustinatori sau „neutri”, precum si a ierarhilor intruniti de curand in Sinodul Greciei.
  Dupa parerea mea, acest comentariu ar trebui postat ca si articol.

  „Ne ametesca cu fum ca pe albine.
  In Creatie, in Biserica, in societate, in politica, nu exista pozitie neutra. Nu poti sa te plasezi pe o pozitie neutra, pentru ca nu exista neutralitate in materie de constiinta. Declarandu-te neutru defapt iti tainuiesti pozitia, apartenenta, gandul ascuns al inimii.

  Cine se declara neutru sau indiferent, e asemenea celui ce cu viclenie incearca sa slujeasca la doi domni. Neutru inseamna caldicel, iar caldicel inseamna viclean. Exista lumina si intuneric, bine si rau. Nu exista „mai putin rau” sau „mai mult bine”.
  Spune Mantuitorul: „Ci cuvantul vostru sa fie: Ceea ce este da, da; si ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decat acestea, de la cel rau este.”

  Deci, esti cu Hristos sau cu diavolul. Iar cand te declari neutru (indiferent, nepasator) esti cu diavolul, pentru ca „cine nu aduna cu Mine risipeste!”. Risipeste tot, toate si pe toti. Risipeste, pierde, se pierde si ii pierde si pe altii.

  In spatiul militar, dar si in lupta duhovniceasca sunt doar doi termeni care definesc un lucru sau o persoana – amic sau inamic. Oricine se defineste ca fiind neutru este socotit drept inamic.
  Ca ierarh, preot, calugar sau mirean sa spui ca nu ai o pozitie clara sau ca nu sti ce sa zici in cazul „Creta”, inseamna ca inca nu te-ai hotarat daca sa ii slujesti lui Hristos sau sa-l alegi pe diavolul. Deci, inca de pe aceasta pozitie de „neutralitate” ii slujesti defapt diavolului.
  Cand incepi sa il „masori ganditor din ochi” pe Hristos sa vezi daca „merita” si cand incepi sa te gandesti la o modalitate de compromis, inseamna ca vrei sa cauti sa fi neutru, sa incerci sa slujesti la doi domni, deci esti viclean si ii slujesti diavolului dar ca si Iuda te dai prieten, simulezi virtutea si in inima ta esti vanzator de Hristos.
  Spunea cineva ca trei pacate ii vor duce pe oameni la iad: indiferenta, nestiinta si necredinta. Cine are minte sa inteleaga!

  Orice Sinod local sau ecumenic care nu isi formuleaza deciziile limpede cu „da” sau „nu”, ci incearca sa camufleze profanul prin cuvinte sacre sau prin tehnici lingvistice este de la cel rau, face cu buna stiinta lucrarea diavolului.
  Tot ce e de la Dumnezeu e limpede, se intelege limpede, e exprimat limpede.

  Tot ceea ce se vorbeste acum de catre diferiti ierarhi este doar un labirint lingvistic menit sa te piarda inainte sa ii gasesti iesirea, intelesul. Nu ne poate nimeni acuza ca suntem prosti si nu intelegem „inaltimea” cuvintelor lor. E limpede ca totul e tulbure. Se folosesc tehnici de psihologie inversa. Ni se sugereaza raspunsurile, ni se sugereaza reactiile. Se cauta sa ne scoata din transee individual pentru a nu reprezenta un pericol de resuscitare in masa.
  Totul e alambicat cu buna stiinta ca sa te plaseze in zugzwang inainte sa faci prima miscare. Cauta sa te plaseze, cauta sa te impinga pe pozitia de indiferenta prin faptul ca iti prezinta totul neclar, hipnotic, mefistofelic, de neinteles. Deci, cauta sa ne anihileze vointa, reactia. Cauta sa te forteze sa te dai batut. Si toate astea prin tehnci lingvistice, prin tehnici de persuasiune, prin tehnici psihologice. Cascam gura si ochii la ei cautand raspunsuri, dar acest lucru ne consuma, ne baga si mai mult in ceata.

  Reactia sinodului din Grecia este duplicitara, de compromis, nu de marturisire. Nu e „da” sau „nu”, ci „poate” si „ne mai gandim daca Hristos merita sau diavolul e o solutie mai buna”. Se leapada de Hristos pe ascuns de privirea si intelegerea noastra asa cum majoritatea Bisericilor Ortodoxe au facut.

  Daca noi nu cadem, nu ne clatinam, atunci lucrarea lor ramane desarta. Pentru 10 oameni care cred ortodox si nu eretic, Dumnezeu poate n-o sa piarda cetatea. Noi trebuie sa mergem pe linia Sfintilor Parinti si pe Sfintele Canoane.
  Oare nu e limpede ca ierarhii cauta sa ne convinga ca noi am ratacit si nu ei?
  Conferinte cu parintele Rafail Noica, conferinte cu preoti ecumenisti, cu personalitati ecumeniste, predici mefistofelice, toate cauta sa ne faca sa ne clatinam.

  De ce suntem asa de importanti si de ce se duce atata lupta sa ne convinga? Pentru ca diavolul nu are putere pana nu se va ridica harul, mila lui Dumnezeu de la noi, de la turma mica.”

  Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/28/inaltpreasfintitul-mitropolit-serafim-de-kythira-ia-atitudine-fata-de-comunicatul-de-presa-gresit-al-ierarhiei-grecesti/#comment-4020

 • val

  Bun,
  in ziua de astazi avem nevoie de ceva sigur si verificabil. Nu contest ca ceea ce a scris parintele nu este adevarat, dar documentul poate sa-l faca oricine. O filmare cu dansul in care spune ca a scris chiar el, documentul, ar fi sigur. Pana si documentul scanat poate fi falsificat! Poate pare ca nu am suficienta credinta, dar am nevoie de certitudine.

  Ma iertati

  • ortodox Autor articol

   Doamne ajută!

   Oricine nu are încredere în documentele ce apar pe site-ul nostru, poate să întrebe personal pe cei care au semnat respectivele documente dacă sunt adevărate sau nu.
   Când avem video, postăm video, când nu, postăm ce documente avem semnate de respectivii. Din păcate nu putem să filmăm toate comunicatele clericilor, nu putem fi prezenți în atâtea localități diferite.

   O zi frumoasă!

 • Viorica

  Atâtea cuvinte răutăcioase la adresa unui păstor de suflete!! Vremuri grele, într-adevăr.
  Acestea sunt cuvinte care vin din dragostea întru Hristos?
  Mă îndoiesc. Doamne miluiește-ne pe toți!