Efectele pe care Sfântul Maslu le produce în viața noastră


Efectele pe care Sfântul Maslu le produce în viața noastră

 

   Efectele harice ale Sfantului Maslu sunt mai multe , dintre care Sfantul Apostol Iacov mentioneaza doua : vindecarea partiala sau integrala a suferintelor trupesti si iertarea pacatelor , „Rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui.”(IacovV,15). Astfel, Sfantul Maslu vindeca atat trupul de boli cat si sufletul de pacate, prin ungere cu untdelemn sfintit. De asemenea, Sfantul Maslu intareste atat credinta in Dumnezeu cat si nadejdea mantuirii, aduce pace si smerenie in inima, pregateste sufletul pentru primirea Sfintei Impartasanii si pentru trecerea la cele vesnice, alunga frica de moarte , uneste si impaca pe credinciosi prin harul Duhului Sfant si ne invredniceste pe toti de sfarsit crestinesc.

     Parintele Protosinghel Ioanichie Balan, in cartea „Calauza ortodoxa in Biserica”, volumul I, ne spune ca Sfantul Maslu este a saptea Sfanta Taina a Bisericii lui Hristos si cea mai puternica slujba de ajutor si vindecare a celor bolnavi.

   Sfantul Maslu, prin ungere de sapte ori cu untdelemn sfintit, cu credinta in mila lui Dumnezeu, vindeca pe cei bolnavi, iar pe cei slabi in credinta numai ii usureaza de suferinta.

   Astfel, pe toti ii pregateste pentru marea calatorie la Cer.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *