Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Schitul Rădeni rezistă în fața asaltului ecumenist

  • nimic nu sunt

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

    Apărătoare Doamnă, pentru biruin­ță, mulțumiri, izbăvindu-ne din ne­voi, aducem ție, Născătoare de Dum­ne­zeu, noi, robii tăi. Ci, ca aceea ce ai stăpâni­re nebiruită, izbăvește-ne din toate ne­­voile, ca să strigăm ție: Bu­cură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

    Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa
    https://www.petitieonline.com/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa#sign

  • razvan

    VAI, VAI VAI … frati ortodocsi unde s-a ajuns cu NEASCULTAREA….ce usor se cade in manipularea dreptcredinciosilor pentru aflarea scopului ereticilor ! Ce lipsa de ASCULTARE ORTODOXA mai mare decat atacul impotriva dorintei lui DUMNEZEU, aceea ca oamenii sa se iubeasca si sa se asculte unii pe altii ca FRATII ! Cat de nebuna sa fie dragostea fata de DUMNEZEU ca sa devii atat de agresiv fata de un frate al tau care mai este si Staret al unei Sfinte Manastiri, caci cred ca suntem de acord cu totii ca Manastirea Petru Voda al Sfantului nostru parinte IUSTIN PARVU este un loc BINECUVANTAT ! Am urmarit aceasta inregistrare si m-am intors la inregistrarea postata la Sinaxa de la Radeni….Istoria ne invata sa nu ai incredere in greci nici cand iti fac cadouri….De ce trebuie sa ascultam noi in 2017 de parintii greci , fie ei si agheoriti, athoniti, care nu au reactionat decat cu o revista ( nicidecum cu nepomenire) atunci cand patriarhul bartholomeu a savarsit pe 25.05.2014 rugaciune comuna cu papistasul francisc si cu seful armean (si comuniunea acestuia cu ereticii este mai veche, qatar 2011 sau assisi 2011, dar dau ca exemplu ultima mare erezie a lui)? De ce credeti ca acesti parinti greci (cei drept unii dintre ei mari teologi, dar poate si mari naivi-marturisind dragostea fata de Dumnezeu, dar neintelegand cu adevarat caile de atac a ereticilor) au asteptat intalnirea din Creta ca sa reactioneze ? Ptr. ca aici au cazut in capcana (sau nu…) ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane !!! Si aceasta Biserica trebuie atacata din interior, pentru ca aici este Gradina Maicii Domnului, si aici trebuie dusa lupta impotriva DREPTEI MARTURISIRI ! ! ! De aceea cred cu tarie ca iubitorii de Dumnezeu calugari si monahii trebuie sa ramana in manastiri si de acolo sa lupte impotriva ereticilor si manipulatorilor care isi doresc tulburare….dar numai alaturi de fratii si de surorile lor …si numai alaturi de staretii si staretele lor ! Numai in comuniune monahala, cu MARE RUGACIUNE CATRE DUMNEZEU, noi ortodocsii romani vom trece peste aceste incercari. Cine poate crede ca Sfintii nostri parinti contemporani Iustin Parvu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil Paraianu, Iustinian Chira, Sofian Boghiu, Atanasie Stefanescu, Adrian Fageteanu si multi altii nu stiau ce se intampla cu lupta dusa de ereticii papistasi impotriva DREPTEI CREDINTE ? Si nu si-au atacat in nici un fel ierarhii si au ramas in Manastiri si si-au dus Misiunea pana la capat ! Cu aceste argumente vin in fata ta Frate Pamvo si te rog sa incetezi REZISTENTA in fata Staretului Hariton si in fata Mitropolitului Teofan ! Indeamna crediciosii la RUGACIUNE, caci DOAR PRIN RUGACIUNE VOM INVINGE lucrarea diavolului ! ! !
    Asa sa ma ajute Dumnezeu ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    • ortodox Autor articol

      Ce neascultare frate Răzvan ? (Neascultarea) de a nu fi de acord cu erezia și de a nu pomeni pe cei ce o aprobă/semnează ?

      În trecut părintele Arsenie Papacioc, Ilie Cleopa, Adrian Făgețeanu, Iustin Pârvu și mulți alții au luptat împotriva cipurilor. Și știi cu cine au luptat împreună ? Cu mirenii!
      Pentru că în timp ce ei luptau împotriva actelor biometrice, ceilalți preoți și mai marii lor spuneau mirenilor „stați liniștiți, le puteți lua, nu se întâmplă nimic”, exact cum fac acum cu sinodul din Creta.

      Cum să crezi că dacă ar fi fost în viață, ei ar fi acceptat acestă erezie ? Ar fi fost în prima linie, alături de clericii și mirenii care se luptă astăzi pentru apărarea DREPTEI CREDINȚE.
      Interesant că tu vezi ca și problemă pe cei ce încearcă să se îngrădească de erezie, nu pe cei ce vin acolo ca „șefii” și vor să îi oblige pe toți la pomenire. Niciodată în istorie nu au prigonit ortodocșii pe cineva….până acum.

      Bine că pe eretici îi consideră „frați” și spun că nu se află în afara Bisericii, dar de noi spun că suntem în afara Bisericii. Deci dacă noi chiar am fi cum zic ei (schismatici, etc.), oare nu ar trebui să ne considere și să ne îmbrățișeze cum îi îmbrățișează pe eretici ? De ce ne prigonesc, când pe catolici îi primesc cu brațele deschise și spun că ei au taine ? De ce ei au taine și noi care nu pomenim nu avem ? Ți se pare normal așa ceva ?

      Frate Răzvan, hai să o rărim cu comentariile, pentru că după o discuție destul de lungă între noi doi (prin toate comentariile pe care le-am postat împreună), fiecare continuă să o țină pe a lui și nu are rost să ne pierdem vremea în continuare și mai ales pe a celor care vor citi comentariile noastre foarte lungi. Hai ca să lăsăm oamenii să citească articolele și să îi lăsăm să tragă singuri concluzii.

      Dacă mai vrem să mă contactezi trimite-mi mesaj la contact@aparam-ortodoxia.ro

      Doamne ajută!

      • razvan

        Cu fruntea la pamant imi cer iertare frate Ortodox pentru supararea pe care ti-am pricinuit-o ! Eu nu am facut decat sa-mi exprim parerea la un articol sau o postare video, departe de mine gandul de a provoca o polemica; cred cu sinceritate ca discutiile in contradictor, pe un ton smerit si cu argumente reale, ne pot lamuri pe amandoi, si nu numai, despre timpul de mare incercare pe care il traim. Eu am vrut sa spun doar ca marii nostri parinti duhovnici pe care i-am pomenit au trait (cei drept din iadul puscariilor comuniste, dar luminate si incalzite de prezenta Domnului IISUS HRISTOS in celule) poate cea mai periculoasa, agresiva si rusinoasa actiune intreprinsa de ierarhi asa zisi ortodocsi, cand au aderat la erezia numita c.m.b. Dar acesti Sfinti Parinti Duhovnici, avand sufletul plin de Sfantul Duh, nu si-au parasit manastirile, nu si-au hulit ierarhii (si ma refer si la perioada de dupa 1990 cand ar fi fost foarte usor sa o faca), ci au continuat sa-si duca lucrarea impreuna cu credinciosii, sa sadeasca cuvantul lui Dumnezeu, sa intareasca prin invataturi dogmatice, sa lase UN EXEMPLU DE INTELEPCIUNE DEMN DE URMAT ! Am cunoscut in noiembrie 2016 pe parintele Pamvo si fiind o zi de sambata , Sfintia Sa a avut si timpul si dragostea de a petrece mai mult timp cu mine si cu insotitorul meu. Sunt convins ca pozitia parintelui este dictata atat de IUBIREA pe care o are fata de DUMNEZEU , cat si de Sfanta Misiune pe care a primit-o de la Sfantul Parinte IUSTIN PARVU ! Dar ma gandesc ca pana la INTELEPCIUNEA DUHOVNICEASCA mai are drum de strabatut ! IERTARE ! De aceea fac apeluri repetate la PACE, IUBIRE, COMUNIUNE, ASCULTARE ! Asa sa ma ajute Dumnezeu ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  • Sluga netrebnica

    “Iubiţii mei fraţi şi părinţi, iertaţi-mă, n-am putut să plac şi lui Dumnezeu şi oamenilor. Toate le-am făcut ca să fiu de râsul lumii în acest veac, dar să ştiţi că la vremea vremii, mânăstirea Neamţ se va pustii, Agapia va fi scufundată într-un eres, iar Văratecul va fi ars cu foc. Să ştiţi, că de nu veţi păzi Pravila pusă de Sfinţii Părinţi pieirea va veni mai degrabă şi nu vă veţi mântui!”

    Integral la sursa: https://ayeaye20.wordpress.com/2014/09/29/gherasim-cel-nebun-pentru-hristos-prorocii/