Mitropolitul Andrei de Pogonia: Marele si Sfantul Sinod Panortodox trebuie sa condamne Uniatia


Unul dintre episcopii cei mai influenti ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, din generatia mai in varsta, Mitropolitul Andrei de Pogonia, si-a exprimat parerea vizavi de Marele si Sfantul Sinod Pan-Ortodox. Publicatia ruseasca „Sfantul Munte” (Agion Oros) a amintit cateva dintre principalele puncte ale discursului mitropolitului, a caror traducere va este pusa la dispozitie, in premiera in limba romana, de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®, prin randurile de mai jos:

„Cerința principală pentru participanții la Sfantul si Marele Sinod Panortodox, este păstrarea unitatii Ortodoxiei și marturisirea Bisericii noastre – Una, Sfântă și Apostolească. Biserica noastră a fost intemeiata de Hristos și este bazată pe învățăturile Apostolilor, Sfinților Părinți, Sinoadelor Ecumenice, conținand aceeași credință și evlavie.

Aș dori ca, la Sfantul si Marele Sinod, să fie condamnata practica uniata – aceasta varianta papistasa, care i-a dus pe ortodocsi la inselare… Uniatia – un sistem de minciuni și de înșelăciune – a provocat mari pagube Ucrainei și Orientului Mijlociu.

Aș vrea să văd ca învățăturile eretice sunt infierate (și chiar sunt) papismul, protestantismul, anglicanismul, monofizitismul și ecumenismul (pe care Sfantul sarb Iustin Popovici l-a numit pan-erezie).

Frații mei, să ne rugăm ca Duhul Sfânt să-i lumineze pe participanții la Sfantul si Marele Sinod Panortodox, pentru ca Ortodoxia sa fie proclamată încă o dată: această credință apostolică, această credință a Părinților, aceasta este Credința Ortodoxă! 

 

Apărătorilor Ortodoxiei, imparatilor credinciosi, patriarhilor sfinți, episcopilor, invatatorilor, martirilor, mărturisitorilor, vesnica pomenire! Faceti asta in Sfantul si Marele Sinod Panortodox, si vom da cu totii slava lui Dumnezeu. Amin!”.

Sursa: lonews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *